Cauze sustinute

Evenimentul nostru sustine proiectul de ecologizare a ariilor protejate locale.

Situl Natura 2000 Faget, Cluj – Valea Morii si rezevatia naturala botanica “Paraul Dumbrava“ sunt zone dragi noua ca iubitori de miscare in natura.

In cardul sitului Natura 2000 Faget, Cluj – Valea Morii sunt protejate o multitudine de tipuri de habitate, specii de animale si tipuri de plante.

Din pacate exista multe ameninţări pentru conservarea biodiversităţii şi peisajului: extinderea suprafetelor construite, poluarea cu deseuri, turismul necontrolat, vanatoarea.

Acelasi lucru este valabil si in cazul rezervatie botanice “Paraul Dumbrava”. Aria protejată reprezintă o zonă de pajişte naturală în lunca pârâului Dumbrava unde vegetează o specie de orhidee ocrotită prin lege, cunoscută sub denumirea de Papucul Doamnei.

Prin evenimentul organizat de noi, Salicea Trail Run, dorim sa contribuim la mentinerea acestor habitate in starea lor cat mai naturala. In acest scop, o parte din taxa de participare la acest concurs va fi directionata in implementarea de actiuni de ecologizare mai ample ale acestor zone.

str