Cauze sustinute

Evenimentul nostru sustine  campania de fundraising in vederea finatarii proiectului de arhitectura Satul Copiilor “Atelierul de Sanse” din Salicea.

30% din taxele de participare vor fi repartizate campaniei de fundraising pentru  proiectul de arhitectura si obtinerea autorizatiei de constructie a unei facilitati educationale unice ca si concept.

Pentru mai multe detalii acceseaza  www.atelieruldesanse.ro.

WhatsApp Image 2018-07-08 at 20.59.47.jpeg

Evenimentul nostru sustine proiectul de ecologizare a ariilor protejate locale.

Situl Natura 2000 Faget, Cluj – Valea Morii si rezevatia naturala botanica “Paraul Dumbrava“ sunt zone dragi noua ca iubitori de miscare in natura.

In cardul sitului Natura 2000 Faget, Cluj – Valea Morii sunt protejate o multitudine de tipuri de habitate, specii de animale s itipuri de plante.

Din pacate exista multe ameninţări pentru conservarea biodiversităţii şi peisajului: extinderea suprafetelo rconstuite, poluarea cu deseuri, turismul necontolat ,vanatoarea.

Acelasi lucru este valabil si in cazul rezervatie botanice “Paraul Dumbrava”. Aria protejată reprezintă o zonă de pajişte naturală în lunca pârâului Dumbrava Filei unde vegetează o specie de orhidee ocrotită prin lege, cunoscută sub denumirea de papucul doamnei.

Prin evenimentul organizat de noi, Salicea Trail Run, dorim sa contribuim la mentinerea acestor habitate in starea lor cat mai naturala. In acest scop, 30 % din taxa de participare la acest concurs va fi directionata in implementarea de actiuni de ecologizare mai ample ale acestor zone.

str

Advertisements